jueves, 30 de enero de 2020

DIA DE LA  NO-VIOLÈNCIA I LA PAU

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (o su acrònim DENIP), Conegut también com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l'any 1964 paper poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal , i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.

És practica a escoles de tot el món, a els dies 30 de gener i propers Gastronomia (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi). Als Països amb calendaris escolars propis de l'Hemisferi sud, olla commemorar-se el 30 de març i dies immediats.

El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte ALS drets humans, la no-violència i la pau. El su Missatge bàsic DIU: "Amor universal, No-violència i Pau. L'Amor universal és Millor que l'egoisme, la No-violència és Millor que la violència i la Pau és Millor que la guerra".

Llança de l'Vasto, deixeble directe de l'Mahatma Gandhi i fundador de la Comunitat de l'Arca, a una entrevista a Sevilla (1976) va dir: "Sigui AIXÍ a Totes els vostres escoles. Establiu 1 dia Dedicat a la No-violència" .

Quan l'any 1998 l'ONU va proclamar l'decenni per una Cultura de la Pau (2001-2010), el DENIP tenia ja 36 anys de pràctica ininterrompuda a centres docents dels distints nivells de tot el món.

No s'a de confondre amb el Dia Internacional de la Pau Molt posterior, establert l'any 2001 i que és celebra el 21 de setembre a iniciativa de les Nacions Unides.

LA INFORMACIÓ AL PODER

Trump també té l ' "agenda molt ocupada" per rebre Guaidó
El president encarregat de Veneçuela es trobarà el proper dissabte amb la diàspora veneçolana a Miami, on pretén donar-se un bany de masses.
Es repeteix la història. L'equip de Juan Guaidó busca concretar una trobada entre el president legítim de Parlament de Veneçuela i Donald Trump, un dels seus principals valedors. Un estira i arronsa fins ara sense èxit, que es perllonga des de fa una setmana i que tant s'assembla a l'viscut amb el cap de govern espanyol, Pedro Sánchez.

Entremig queden les trobades amb Boris Johnson, Angela Merkel, Emmanuel Macron i Justin Trudeau, quatre dels dirigents més poderosos de l'planeta, el que augmenta la paradoxa: Trump va ser el primer mandatari que va reconèixer a Guaidó el 2019 a el front de l'administració interina i Sánchez, el primer cap de govern d'Europa a donar-li el seu suport, com el mateix líder veneçolà es va obstinar a recalcar al seu pas per Madrid.


Una empresa espanyola llança el primer kit genètic per detectar ràpidament el coronavirus

L'empresa il·licitana Genetic Analysis Strategies, situada en CEEI Elx (Alacant), ha llançat el primer kit genètic per a la detecció ràpida de l'coronavirus 2019-nCoV, un virus d'origen desconegut el primer brot va ser detectat al desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan (Xina) i ja ha generat més de 4000 infectats.

L'empresa ha informat, aquest dimecres per mitjà d'un comunicat, que després dels primers assajos clínics realitzats per científics xinesos i alemanys i desenvolupats els primers protocols dissenyats per detectar el virus, Genetic PCR Solutions (GPS), va analitzar el conjunt de dades genòmiques i va dissenyar una solució completament específica per a aquest nou coronavirus.

Aquest sistema de diagnòstic en temps real (qPCR) en format Monodose, d'ús individual, conté tots els reactius (deshidratats) als quals només es necessita afegir la mostra. Aquest nou kit, que estarà al mercat a finals de gener, és el primer disponible comercialment per a una detecció ràpida de nou virus.
TRADICIONS NADALENQUES

 Les meves tradicions que faig sempre son els dies 24,25,31 i el 1. 
El 24 de desembre sempre em preparo en casa meva amb la meva familia, i quan ja estem tots anem al cotxe per anar a casa dels meus avis, que son els pares de la meva mare. Quan arribem ja a casa delsmeus avis els saludem i a les deu o així dinem. Sempre dinem primer sopa pel qui vulgui i despres pollastre arrebossat amb patates, i també fa canelons pel que vulgui. Quan ja hem dinat les meves germanes i jo nem cap a l'habitació a inventar un joc per jugaro o qualsevol cosa per entretenir-nos. Sobre la una o les dues anem cap a casa.

Al dia seguent ja es 25 de desembre ja es nadal, ens aixequem les meves germanes, els meus pares i jo, i obrim els regals. Quan ja hem obrit tots els regals ens vestim tots perque venen a casa meva a menjar els meus avis, la meva àvia que és la mare del meu pare i els meus tiets amb els meus dos cosins. Van arriban i mentres es fa el menjar nem a l'habitació amb els meus dos cosins a jugar a alguna cosa amb ells. Desprès de mejar i tot, pasem la tarda tots, juguem a jocs de taula i veim pel·lis.

Quant ja arriba el 31 de desembre, nem tota la meva familia a casa dels meus avis. Una vegada que ja estem tots a casa dels meus avis, els meus cosins, les meves germanes i jo, nem cap a l´habitació a jugar a jocs inventats o posar el altaveu amb música i inventar-nos balls fins que estigui el dinar. Dinem tots i tornem a l´habitació a jugar fins les campanades. Ja es hora de les campanades, ens desitjem feliç any i ens montem una festa ballan, cantan i jugant al bingo tambè. I a les 3 o 4 de la matinada ens anem ja cap a casa.

Ja es 1 de gener any nou, i com es el sant del meu avi cada 1 de gener nem a menjar a casa dels meus avis amb tota la familia com sempre,i faig lo de sempre jugar amb els meus cosins i pasar-ho bè amb la familia.

I això son les meves tradicions nadalenques.