jueves, 30 de enero de 2020

LA INFORMACIÓ AL PODER

Trump també té l ' "agenda molt ocupada" per rebre Guaidó
El president encarregat de Veneçuela es trobarà el proper dissabte amb la diàspora veneçolana a Miami, on pretén donar-se un bany de masses.
Es repeteix la història. L'equip de Juan Guaidó busca concretar una trobada entre el president legítim de Parlament de Veneçuela i Donald Trump, un dels seus principals valedors. Un estira i arronsa fins ara sense èxit, que es perllonga des de fa una setmana i que tant s'assembla a l'viscut amb el cap de govern espanyol, Pedro Sánchez.

Entremig queden les trobades amb Boris Johnson, Angela Merkel, Emmanuel Macron i Justin Trudeau, quatre dels dirigents més poderosos de l'planeta, el que augmenta la paradoxa: Trump va ser el primer mandatari que va reconèixer a Guaidó el 2019 a el front de l'administració interina i Sánchez, el primer cap de govern d'Europa a donar-li el seu suport, com el mateix líder veneçolà es va obstinar a recalcar al seu pas per Madrid.


Una empresa espanyola llança el primer kit genètic per detectar ràpidament el coronavirus

L'empresa il·licitana Genetic Analysis Strategies, situada en CEEI Elx (Alacant), ha llançat el primer kit genètic per a la detecció ràpida de l'coronavirus 2019-nCoV, un virus d'origen desconegut el primer brot va ser detectat al desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan (Xina) i ja ha generat més de 4000 infectats.

L'empresa ha informat, aquest dimecres per mitjà d'un comunicat, que després dels primers assajos clínics realitzats per científics xinesos i alemanys i desenvolupats els primers protocols dissenyats per detectar el virus, Genetic PCR Solutions (GPS), va analitzar el conjunt de dades genòmiques i va dissenyar una solució completament específica per a aquest nou coronavirus.

Aquest sistema de diagnòstic en temps real (qPCR) en format Monodose, d'ús individual, conté tots els reactius (deshidratats) als quals només es necessita afegir la mostra. Aquest nou kit, que estarà al mercat a finals de gener, és el primer disponible comercialment per a una detecció ràpida de nou virus.

No hay comentarios:

Publicar un comentario