jueves, 30 de enero de 2020

DIA DE LA  NO-VIOLÈNCIA I LA PAU

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (o su acrònim DENIP), Conegut también com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l'any 1964 paper poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal , i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.

És practica a escoles de tot el món, a els dies 30 de gener i propers Gastronomia (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi). Als Països amb calendaris escolars propis de l'Hemisferi sud, olla commemorar-se el 30 de març i dies immediats.

El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte ALS drets humans, la no-violència i la pau. El su Missatge bàsic DIU: "Amor universal, No-violència i Pau. L'Amor universal és Millor que l'egoisme, la No-violència és Millor que la violència i la Pau és Millor que la guerra".

Llança de l'Vasto, deixeble directe de l'Mahatma Gandhi i fundador de la Comunitat de l'Arca, a una entrevista a Sevilla (1976) va dir: "Sigui AIXÍ a Totes els vostres escoles. Establiu 1 dia Dedicat a la No-violència" .

Quan l'any 1998 l'ONU va proclamar l'decenni per una Cultura de la Pau (2001-2010), el DENIP tenia ja 36 anys de pràctica ininterrompuda a centres docents dels distints nivells de tot el món.

No s'a de confondre amb el Dia Internacional de la Pau Molt posterior, establert l'any 2001 i que és celebra el 21 de setembre a iniciativa de les Nacions Unides.

No hay comentarios:

Publicar un comentario